Föräldradjur – C-kull

Parning genomförd mellan Småviltsjägarens WII Passa och Nisse.

Om allt går som det ska leveras valparna i slutet av maj

Nisse S30601/2005 beskrivs av husse så här;

Nisse har varit ute på skogs- och jaktträning, jakt och skarpa eftersök med mig sedan han var ca 6 månader.  Vi jagar med Bredviks Jaktvårdsklubb, Nordmalings Kommun, Västerbotten samt i Hårsfjärdens Jaktklubb på bl a Berga Marinbas, Gålö udde och några öar utanför basen vid kusten. Nordmaling ligger mitt mellan Umeå och Örnsköldsvik och är känt bland jägare för sin fina stam av framförallt kronhjort, men även dovhjort. Nisse ställdes ut 2006-05-20 på SWK Östergötlands utställning på Klubbarp Hundklubb. Domare var Lars West som gav han Nisse i Juniorklassen en etta. Nisse deltog i jaktprov i unghunds- och nybörjarklass i Borlänge 2007-10-05. Domare var Per Kristoffersson. Nisse fick 65 av 72 maxpoäng, dagens bästa resultat med hela 10 poäng före tvåan. Nisse är tränad på eftersök, och har visat sig att i skarpa lägen gör han ett mycket bra jobb, senast under älgjakten förra hösten då han spårade en skadad kronhjortskalv (brutet ben, alltså inget blodspår!) i tät skog och på blöt mark i ca 800 meter tills kalven kunde avlivas. Nisse är också testad på vildsvin med betryggande bra resultat: han är förståndig och försiktig, men tillräckligt tuff att våga sig att försöka ställa och driva dem. Han är mentalt stark, men sällsynt social med alla och givetvis framförallt familjen. Han föredrar att driva rådjur och hjort, men även hare är uppskattat villebråd, någon gång räv, och han har vid två tillfällen ställt älg, även om han vanligtvis bara stöter loss dem.

Passa S 59589/2007 har två kullar sedan tidigare, flera av valparna är jaktprov- och utställningsmeriterade. Passa vann pris för Bästa avelsgrupp på Wachtelhundsklubbens utställning i Yxnerum 2013. F-C-kull-02

Mer information om föräldrarna hittar ni på SKK hunddata.

Valparna levereras vid 8 veckors ålder enligt SKK:s regler med stamtavla, dolda fel försäkrade,veterinärbesiktade, vaccinerade, chippade, regelbundet kloklippta och avmaskade.  Vi ser gärna att valpköparna är intresserade av jaktprov och aktiviteter såsom utställningar och kennelträffar tillsammans med oss. Vid tilldelad valp erläggs handpenning om 2500 kr. Priset på valparna är 11000 för hanvalp och 12000 för en tik. Du får även möjlighet att försäkra din valp i Agria.